TurkForum.Net

Geri Git   TurkForum.Net > TÜRKFORUM ÖZEL > TürkForum Asker Ocağı
Connect with Facebook
TürkForum Asker Ocağı Asker Ocağı bölümünde askere gideceklere öneriler,tavsiyeler,celp dönemleri,tecil,tertipler,askere alma dönemleri,tsk celp işlemleri,2009 celp dönemleri,asal,askerlik celp dönemleri,askerlik şubeleri,kısa dönem askerler,yedek subay,askerlik sınav sonuçları,myo kısa dönem,myo askerlik,askerlik sorgulama,askerlik yerleri,askerlik dönemleri,askerlik durumu,bedelli askerlik,askerlik yoklaması,askerlik işlemleri,asker resimleri,er-erbaş-onbaşı-çavuşlar,asker şiirleri,asker sözleri,yedeklik yoklaması,son yoklama,askerlik yoklama tarihleri,tecil öğrenme,tecil tarihi,tecil işlemleri gibi bilgileri bulabilir ve paylaşabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-09-2007, 03:23   #571
axiyim
Akıntıya Karşı Yüzen Adam

Karizma Gücü: 0
axiyim , TurkForum'a Hoşgelmiş
Hediyeleri

Alıntı:
demirozo tarafından gönderildi. Mesajı Görüntüle
sayın axiyim,

benim durumum soyle: 1978 dogumluyum, 2007 temmuz ayında yüksek lisanstan mezun oldum, 30 kasım 2007 tarihinde sevke tabiyim ancak yurtdısında doktoraya baslamak istiyorum, su an ara vermek istemiyorum ve yurtdısında doktora baslayabilmem ancak agustos ya da eylul, bu sureye kadar bakaya kalabilirim, eger doktoraya baslarsam ve belgelersem askerligimi tecil ettirebilir miyim? ya da olmadı calısarak 3 senede dovizliye hak kazanabilir miyim?

cevaplarsanız sevinirm,

saygılar
Merhaba,

Bakaya kaldıktan sonra tekrar tecil almanız mümkün değil.

Dövizlik askerlik için yurtdışında çalışma belgesi ile çalışıyor olmanız ve bir yılın yarısından fazlasını yurtdışında çalışarak geçirmeniz kaydıyla toplamda üç yılı doldurmanız şart. Pek tabi ki bu süreç içinde de bakaya ya da yoklama kaçağı durumuna düşmemelisiniz.

Yani; her ne şart altında olursa olsun bakaya kalmamaya ve yoklama kaçağı olmamaya özen gösterin. Aksi taktirde kanuni tecil haklarınızdan istifade edemezsiniz.

Saygılar...

Alıntı:
bahcivanevren tarafından gönderildi. Mesajı Görüntüle
arkadaşlar aynı sınıfı 3-4 sene okuyan insanlar var nasıl oluyor da askere alınmıyorlar?
Bu tamamen şube ile AÖF bürolarının iletişim eksikliğindn kaynaklanıyor. Bazı durumlarda da şahıs arama istemiyle kaymakamlıklar vasıtasıyla karakollara gelen yazı ile arananlar listesine eklenir. Bu süreçte yakalanmayanlar da sanki askerlik problemleri yokmuşçasına askere gitmiyorlar kendi askerlik durumlarından haberleri olmadığı için.

Neresinden bakarsanız bakın, bu durum normal değildir ve bizler için ölçü olmamalıdır.

Saygılar...

Alıntı:
resulyaran78 tarafından gönderildi. Mesajı Görüntüle
iyi günler ben açıköğretim 4 yıllık bölümde 1.yıl kaldım 2.yıl ara verdim 3.yıl ise yine kaldım. bu sene ise 2 yıllık bir açıkögretim bölümüne kayıt yaptırmak için tecil kağıdı istiyorlar. pek emin değilim ama şu an kaçak durumunda olabilirim. bu durumda ne yapmam gerekir bilgilendirirseniz sevinirim
Askerlik şubenizi telefonla arayarak askerlik durumunuzu öğrenebilirsiniz. Askerlik şubenizin telefonuna MSB'nin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Saygılar...
axiyim çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Mesaja Hızlı Cevap Yaz
Eski 28-09-2007, 03:30   #572
bahcivanevren

bahcivanevren , TurkForum'a Hoşgelmiş
Hediyeleri
* Bütünleme sınavı sonunda Fakülte, askerlikle ilişkisi olan öğrenciler için "öğrenci durum belgesi"ni toplu olarak ilgililerin askerlik şubesine göndermektedir.

Ancak bazı askerlik şubeleri buna rağmen öğrencilerden "öğrenci durum belgesi" istemektedir. Bu durumda:

· Askerlik şubenizle görüşerek fakültece bu belgenin gönderileceğini, sonuç alamaz iseniz,

· AÖF bürosuna başvurup öğrenci durum belgesinin gönderilmesini isteyiniz.

· 29 yaşını doldurmuş öğrencilere Askerlik Kanunu gereği bu belge verilmemektedir.

· Ayrıca kayıt olduğu yıldan itibaren, kaydını yeniletmediği süreler de dahil olmak üzere İktisat ve İşletme fakültesi öğrencileri 7.yılı dolduran, önlisans öğrencilerinden 4.yılını dolduranlar öğrencilik haklarından yararlanamadıklarından "öğrenci durum belgesi" verilmemektedir.

· Öğrenciliğini devam ettirerek askere gitmek isteyen öğrencilere "Askere alınmasında fakültemizce sakınca yoktur" ibareli bir yazı alıp, askerlik şubesine verildiğinde, kaydınız silinmeden askere sevk işleminiz yapılmaktadır.

5316 sayılı "öğrenci affı" kanunu, halihazırda öğrenci olan AÖF öğrencilerini de kapsar mı, askerlik sorunu olan AÖF'liler ne yapmalı?

1- Tespit

5316 sayılı kanununun 1. maddesiyle, 2547 sayılı YÖK kanununa eklenen geçici 50. maddenin 3. paragrafında, sınıf geçme sistemi uygulayan yükseköğretim kurumlarında, en çok üç dersten başarısız olup, bir üst sınıfa geçemeyen öğrencilere, üst sınıfa devam etme ve alttan kalan dersleri için de üç sınav hakkı tanınmıştır. Yine aynı kanunun aynı maddesinin 6. paragrafında, bu kanundan doğan haklarını kullanan askerlik zamanı gelmiş olanların tecilli sayılacağı belirtilmiştir.

1111 sayılı askerlik kanununun 35/c maddesine göre 2 yıl üstüste kalanların askere alınacağı belirtilmiştir.

2 Uygulama

AÖF'de 1-3 ve 2-4 sistemi uygulanmaktadır. Yani 1. sınıftan dersi olanlar, 3. sınıfa, 2 sınıftan dersi olanlar 4. sınıfa geçememektedirler. Bu duruma göre, 2. sınıfta olan bir öğrenci, 1.sınıftaki dersini 2 kez üstüste veremediği takdirde 3. sınıfa geçememektedir. Yani 2 yıl üstüste sınıfta kalmış olmaktadır. Bu durumda Askerlik Şubeleri, kişinin tecilini bozmakta ve askere gitmesini istemektedir.

3- Kanunun sağladığı haklar

Bu durumda olan öğrenciler, yeni çıkan kanuna göre artık 3. sınıfa devam etme ve alttan kalan dersleri (en çok 3 ders) için de 3 sınav hakkı elde etmişlerdir. Bu durumda olan ve kanundan doğan haklarını kullanmak isteyen askerlik çağı gelmiş kişiler, tecilli sayılacaktır.

4- AÖF'nin yaklaşımı

AÖF yetkilileri, kanunun sağladığı bu hakları yeterince algılayamadıklarından, kazanılan bu hakkın kullanılmasını engellemekte ve yapılan itirazları kabul etmemektedirler

5- Yapılması gerekenler

Burada yapılması gereken, durumu izah eden bir dilekçeyle, kanunun öngördüğü süre içerisinde AÖF bürolarına başvurmak ve kanunundan doğan hakların talep edilmesidir. Ardından Askerlik Şubelerine bir dilekçe yazıp, kanundan doğan haklarını izah etmeleri ve tecillerinin yapılmasını istemeleridir. Bu dilekçeler verilmediği takdirde, kanuni haklarınızı kullanamayacağınız gibi, askerlik teciliniz de yapılmayacaktır. Her ne surette olursa olsun, dilekçelerini veriniz.

AÖF bu konuya açıklık getirmediği takdirde, kanunların uygulanmasını engellediklerinden dolayı haklarında açılacak davaları göğüslemek zorundadırlar.
bahcivanevren çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Mesaja Hızlı Cevap Yaz
Eski 28-09-2007, 03:34   #573
axiyim

Hediyeleri
Alıntı:
yuxexeselim tarafından gönderildi. Mesajı Görüntüle
ARKADAŞLAR BİLEN BİRİ YARIDM ETSİN AMA KESİN BİLEN BİRİ ..........ben mayıs 87 doğumluyum 4 yıllık açıköğretim okuodum ilk yıl kaldım bu senede muhtemelen kaldım..okuldayken okul kendisi tecil ettiriodu..ama iki yıldan sona okul tecil ettirmiomuş..bazıları lise tiplomanla 2 yıllık daha tecil ettirme hakkın var dio doğrumu...ama beni üni iki yıl tecil ettirmişdi zaten...o diğer 2 yıllık hakkım duruomu hala...

Öncelikle "kesin bilen biri yardım etsin" derseniz burada kimse size yardımcı olamaz. Ben dahil buradakiler askerlik tecili uzmanı değiliz.
Avukat da...
Askerlik şubesi başkanı da...

Yalnızca bu konuda belki biraz daha tecrübeliyiz. Yazılanları bu bağlamda değerlendiriniz.

Sorunuza gelince...
Bu sene de kalacaksanız ve eğitiminize devam etmek istiyorsanız,

1- Mevcut kaydınızı sildirin.
2- Yoklamanızı yaptırın. Size muhtemelen önümüzdeki sene asker olacağınız söylenecek. Bazı durumlarda ÖSS'ye gireceğinizi beyan ederseniz tecil edebiliyorlar.
3- 2008'de tekrar ÖSS'ye girip kazanın.
4- ÖSS açıklanana kadar askere alınmazsanız -ki ihitmal yalnızca %25'tir- ÖSS kazandı belgenizle birlikte önümüzdeki yıl yeniden askerliğinizi tecil ettirebilirsiniz.

Tavsiyem; eğitiminize devam etmeyi düşünmüyorsanız, bu işlemleri yalnızca bir-iki yıl daha geç askere gitmek için yapacaksanız hiç yapmayın. Önce gidin askerliğinizi yapın bence.

Saygılar...

Alıntı:
bahcivanevren tarafından gönderildi. Mesajı Görüntüle
...

3- Kanunun sağladığı haklar

Bu durumda olan öğrenciler, yeni çıkan kanuna göre artık 3. sınıfa devam etme ve alttan kalan dersleri (en çok 3 ders) için de 3 sınav hakkı elde etmişlerdir. Bu durumda olan ve kanundan doğan haklarını kullanmak isteyen askerlik çağı gelmiş kişiler, tecilli sayılacaktır.

...
Üstad,

Bu yazdığın mesajın tamamı 2005 martında çıkan 5536 sayılı af kanunu kapsamında yeniden kayıt yaptıranlar için geçerli.

Saygılar...
Eski 28-09-2007, 03:46   #574
bahcivanevren

bahcivanevren , TurkForum'a Hoşgelmiş
Hediyeleri
ardarda ileti atmamaya dikkat ediniz,düzenle kısmndan mesajınıza ekleme yapabilirsinz

84 doğumluyum 2000 yılı liseden ara vermeden üniversiteye girdim ve 3. senemin ortasında(2003-2004) okuldan kaydımı sildirdim daha sonra 2005-2006 öğretim yılında aöfye girdim ve o sene artı 2006-2007 üstüste 1.sınıfta kalakaldım...sadece geçen sene evime celp geldi gittim öğrenim dolayısıyla tecil oldu...şimdi son yoklama kağıdım gelmiş...31 ekim son...inşaat işi yapıyorum ve daha bitmedi mecburen tecil ettirmeliyim...prosedür nedir ne yapılabilir?

ayrıca kanunlara da baktım 2 sene üstüste kalınca tecil olmuyor diye birşey göremedim sadece yurtdışındakiler için geçerli gibi görünüyor bu durum...2 yılla ilgili durum üstüste kayıt yaptırmadığından kaynaklanıyor. ve kayıt siliniyor dolaylı olarak öğrencilikten yararlanılıamıyor...

yanıtlayacak kimse yok mu arkadaşlar?bayağı bir bilgi karışıklığı olmuş burada...

Bu mesaj en son " 28-09-2007 " tarihinde saat 22:52 itibariyle *daphne* tarafından düzenlenmiştir...
bahcivanevren çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Mesaja Hızlı Cevap Yaz
Eski 28-09-2007, 05:07   #575
arda1978

arda1978 , TurkForum'a Hoşgelmiş
Hediyeleri
axiyim yardımcı olabilirmisin

yardımcı olursanız memnun olurum
Alıntı:
arda1978 tarafından gönderildi. Mesajı Görüntüle
27 haziran 1978 doğumluyum açık öğretim 4 sınıf öğrencisiyim bütünlemede tek dersten muhtemelen kaldım seneye seneye martta vizeler haziranda finaller var şu an 29 yaşımdan 3 ay aldım yaş sınırında 29 yaşını dolduran diye geçiyor ve 1 yıl tehir diyor 4 sınıfta seneye daha 2 yılım oluyor ve okuldaki seneye yılım 7 oluyor ben şunu yapacam mart ayında vizeden ve hazirandaki finalden geçip 27 hazirandan önce şubeye gitmeyi planlıyorum nasılsa temmuzda sınav sonuçları açıklanıyor temmuz 20 gibi diploma alıyorum kısaca biraz kafam karıştı nasıl yapsam diye yardımcı olursanız sevinirim şimdiden herkese teşekkür ederim
arda1978 çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Mesaja Hızlı Cevap Yaz
Eski 28-09-2007, 11:10   #576
axiyim

Hediyeleri
Bahcivanevren;

Oratada bilgi karışıklığı yok. Bir önceki sayfaya bakarsan sorunun cevabını bulacaksın

arda1978;
2007 yılında, tecilinin biteceği tarih itibariyle -ki genelde 31 Ekim'dir- yoklamanı yaptırman isen yoklama kaçağı, takiben sevke tebi edilip de celp dönemini geçirirsen bakaya kalırsın. 29 yaşın hesabında ay/gün ayrıntısına dikkat edilmiyor hocam.

Sonuç olarak; 31 Ekim'den itibaren zor bir dönem başlıyor senin için. Problemini yerli askerlik şubende ikili görüşmelerle çözmeye çalış derim.

Saygılar...
Eski 28-09-2007, 13:34   #577
kamelyam2006

kamelyam2006 , TurkForum'a Hoşgelmiş
Hediyeleri
1-SORU:11.06.1979 dogumluyum 4 yıllık aöf nin 2. sınıfına yeni geçtim.asalın sitesinde 79 lu dogumlular 2008 de askere alınacak deniyor.şu anda 29 yaşından 3 ay aldım.askeriyede çalışan birisi ekim 2007 son tecil diyor.şimdi ben 2007 ekimdemi yoksa 2008 ekimdemi son tecil tarihim.
2-SORU:1 yıl erteletmek için rapor benim için geçerlimi.ben alabilirmiyim.bu raporu kabül ederlerse ne zaman almam gerekir.
3-son tecil tarihimi ögrenmek için(askerlik durum belgesi almak için) askerlik şubesine gitsem bana yoklama yaparlarmı.
4-yoklama kaçagı durumuna düşmeden adres değişikliği yapsam faydası olurmu..

hadi arkadaşlar bi cevap bekliyorum...

Bu mesaj en son " 28-09-2007 " tarihinde saat 22:50 itibariyle *daphne* tarafından düzenlenmiştir... Neden: ard arda ileti atmamaya dikkat ediniz.
kamelyam2006 çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Mesaja Hızlı Cevap Yaz
Eski 28-09-2007, 22:42   #578
serkan20

serkan20 , TurkForum'a Hoşgelmiş
Hediyeleri
selam ben açıköğretim üni. 2yıl üstüste kaldım.biyandanda 9eylül üni.de ing. işletme programına gidiyorum hazırlıkve 1.sınıf bu yıl bitti 2.sınıf ve birde yurtdışı eğitim yılı yani2 yılım daha var.bu programı yök tarafından tanınmadığı için askere gitme durumum var fakat döktüğüm paraların çöpe gitmesini istemiyorum.1.sorum tekrar öss ye girip aöf kazanabilirmiyim?2sorum öss başvurusuna kadar 4-5 aylık bi süre var.bu sürede beni kolumdan tutup götürürler mi?götürmemeleri için ne yapmam gerekir.yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler
serkan20 çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Mesaja Hızlı Cevap Yaz
Eski 28-09-2007, 22:52   #579
efo81

efo81 , TurkForum'a Hoşgelmiş
Hediyeleri
Merhaba arkadaslar.....
Uzun suredir kafamı karıstıran ve bi turlu dogru durust cevap bulamadıgım bi iki sorum olucaktı!oncelikle siteyi bulduguma cok sevindim!Ben 1981 dogumluyum,4 yıllık acık ogretim ingilizce ogretmenliginde okuyorum,gecen sene normal ogretim suresinde 3. sınıfta ilke kez kaldım ve bu sene tekrar yaptım ama bu sene yine kalıcam muhtemelen,pek cok klisiden acık ogretimde 2 kere ustu uste kalırsan askerlik tecil olmaz cumlesini duyuyorum,bu ne kadar dogru acaba?ayrıca bu sene ikinci kez 3. sınıfa kayıt yaptırdıktan sonra subeden tecil belgesi almaya gittigimde ordaki gorevli subay tekrar kaldıgım takrirde tecil hakkımın olmayacagını soylemisti,ben simdi neye inanıcam?yani simdi acık ogretimde 2 sene ustu uste kalınca tecil yapılmıyo mu?ycevaplarınızı bekliyorum,cok ama cok sevinirim!tesekkurler tekrar!
efo81 çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Mesaja Hızlı Cevap Yaz
Eski 28-09-2007, 22:57   #580
*daphne*

*daphne*
Hediyeleri

Bilgi karışıklığı yok benim gördüğüm kadarıyla. Mesajları dikkatle okursanız sizde göreceksiniz.

Ayrıca arkadaşlar lütfen biraz sabırlı olalım vakit buldukça arkadaşlarımız size yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Ardarda mesaj yazmak yerine mesajınızın düzenle kısmından ekleme yapabilirsiniz.

axiyim e bölüme katkılarından dolayı tesekkür ederiz ayrıca

Kolay gelsin.
*daphne* çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Mesaja Hızlı Cevap Yaz
Yanıtla

Sosyal Ağlarda Paylaş

Anahtar Kelimeler
askerli tecil, askerlik, askerlik tecili 2 sene arka arkaya kalırsanız, llutfe, oss, osym, tecil, ösys

Hızlı Cevap
Kullanıcı Adınız: Giriş Yapmak İçin Buraya Tıklayın

Konu Araçları
Mod Seç
Hızlı Geçiş
Bu Konuya Benzer Diğer Konular:
Konu Konuyu Başlatan Yanıt Son Mesaj
Eğitimde Askerlik Tecili Bilgi Bankası fightclub11 25 31-01-2010 15:29
Yurtdışında Eğitim ve Askerlik Tecili ile İlgili Bilgiler Lnx 5 27-12-2009 00:41
askerlik tecili hakkinda ? azad46 2 18-01-2008 12:17

Saat 15:22.