|
|
|||||||
| Dünya Kültürü ve Tarihi Dünya Kültürü ve Tarihi bölümünde dünya kültürleri,medeniyetler,dünya yemek kültürü,türk dünya kültürü,dünya kültürleri,çağdaş dünya tarihi,dünya mirasları tarihi eserler,yabancı ülkelerin kültürleri gelenekleri,tarihi savaşlar,antlaşmalar,tarihi belgeler,önemli tarihi Olaylar,doğu ve batı kültürleri,dünya savaşları,eski dünya uygarlıkları,insanlık tarihi,karanlık devirler,rönesans,fransız ihtilali,bizanslılar,romalılar,anadolu medeniyetleri,uzak doğu ve orta asya toplulukları gibi bilgileri bulabilir ve paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#11 |
|
Karizma Gücü: 0 ![]() |
Duzgun konus benle. Terbiyesizlik yapma. Azerilerin dilinde cok fazla pehlevice kelimeler bulunmus. Tebriz universitesi dil bolumu yapmis arastirmayi, senin ve askalarinin demesiyle turk olunmuyor malesef. Azerbaijan ismi Atropatan Atropat isimlerinden geliyor. En az 2400 yilliktir. Arabcalastirilmis versiyonu ise Azarpayagandir. Senin gibi idelojik yaklasmiyoruz biz bu konuya. azar+payag+an (azar=ates; payag=yer; an=yer belirten ek); "Sonsuz atesin yurdu" anlamina geliyor veya ""atesin yurdu." Azerilerin buyuk cogunlugu farslar gibi siidir.Yerlesik bir halk bence. Zaten azerilerin tipi ne tam turk nede tam farslarinkine benziyor. Hatta azeriler ve turkler erzurumda yasar. fakat azerilerin saci sakali erzurumdaki turklerden daha gurdur. Ayni soyddan gelipte ayni ayni yerde yasamalarina ragmen neden azerilerin tipi turklerinden farkli cok dusundurucudur. Azeriler kendi basina halkdir kendinizi kandirmayin bence. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
siyahgandalf=garagan
AltayK haklıymış
Azeriler Türk değil ki onlar Kürt be abi hatta biz de Kürdüz ama Osmanlı bizi kandırmış, dilimizi falan değiştirmiş... aslında Türk diye bir millet yok hatta Türkçe de yok zaten bu kullandığımız dil de Türkçe değil eskimoca |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
MELANCHOLY
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Cevap: Azeriler Kökeni nedir?
Alıntı:
Bu çok daha güzel bir yaklaşım. Bekiran isimli kullanıcı daha önce forumdan uzaklaştırılmış , eski adına benzer bir ad alıp devam ediyor provakasyonlara. Hadi kendine bir tarih yazma hevesindesin ; Türklüğe , Türkçe'ye hakaret ediyorsun , o yetmezmiş gibi Türk devletlerinin birliğine de mi çomak sokacaksın?Bu kullanıcının açtığı konuların ve aldığı kullanıcı isimlerinin silinmesini talep ediyorum. Burası pkk forumu değil , TÜRKforumdasın. Kendi türlerinin takıldığı forumlara gidip istediğini yazabilirsin. Çokca alkış da alırsın. |
|
|
|
|
|
|
#15 | ||
|
Alıntı:
Azerbaycanin Nahcivan kısmı yüzde 90 Türktür ama sağolsun Aliyev in sayesinde bu gün yüzde 90 ı kürt....Azerbaycanın Kuzey kesimlerinde ( Azerbaycan-Rusya sınırında ) Türklerin oranı yüzde 20 yi geçmez...Kuzey bölgesinde Avarlar,Ingiloylar çoğunluktadır...Ayrıca Kuzey bölgesi içinde olan Guba ili genel olarak Yahudilerden oluşur.... ![]() Azerbaycanın orta kesimleri ise tamamen farstan donmedir...Hazar kıyılarındaki bütün illerde yaşayanlar ve Azerbaycanın orta kesimindekiler fars kökenlidir...Karabağ bölgesinde ise kürtler yoğunluktadır....Azerbaycanda Türklerin en yoğun olduğu bölge Gence den başlar ve en Son Gazaha kadar devam eder... Alıntı:
Iran hükumeti yıllardır Güney Azerbaycanı kaybetmemek için yırtınıyor...Bu uğurda uyduruk teoriler ortaya atıyor...Azeri kelimesi de bunlardan birisi.... Sizler ise dağda gezen vahşi kabilelersiniz...Ermeniler gibi siz de taş parçalarının üzerine birşeyler yazıp gömüyor sonrada kazarak çıkarıp aha burası bizim toprağımız diyorsunuz.... Çok sevdiğiniz o İran varya.....Neden o Irandan Mahabadın hesabını sormuyorsunuz?...Soramazsınız cunku sorduğunuzda Behiç sizi kurşuna dizer.....
Bu mesaj en son " 30-11-2005 " tarihinde saat 13:56 itibariyle azeags tarafından düzenlenmiştir... |
||
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Yalnızca GAZİ!..
Alıntı:
hep Türklüğe karşı konular açıyorsun ve mesnetsiz iddialar öne sürüyorsun ben milliyetçilik yapıyorsam bu kuru kuru kafatasçılık değil Türk milletinin milliyetçiliğini yapıyorum senin gibi bodozlama milliyetçilik yapmıyorum sonuçta Türkiye sınırları içinde yaşayan Kürt kökenli vatandaşlar da Türk milletine mensup sen ise Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında Kürt milliyetçiliği(kürtçülük) yapıyorsun ayrıca Azerilerin Türk olmadıklarını iddia etmek boşa kürek çekmektir Tandığım bütün Azeriler Türk olduğunu söylüyor yani Azerbeycan'da yaşayanlar Azeri Türkleridir |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Karizma Gücü: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Önce şunu söyliyeyim önce Kürt propogandası yapmaktan vazgeç. Sen bize ideolojik yaklaşıyo diyorsun ama senin nasıl bir bakış açısı olduğun belli Azerileri Turk değildir ilk kişisin. İnternette araştırma yaptım öyle birşeyde bulamadım. Artık olmayan ırkını ve dilini savunmaktan vazgeçte birazcık objektif olmaya çalış. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
hem tarihciler hem de alaninda ehil filologlar azerilerin turklugunu tartismiyor bile, TURKLUKLERI 2carpi2nin 4 edisi kadar somut bir gercektir. basligi acan kisinin niyeti belli ama bunu bu kadar cahilce yapiyor olmasi beni sadece guldurdu. ayrica azeri turkcesinin bizim konustugumuz turkiye turkcesine oranla daha oz bir turkce oldugu kanitlanmistir hem yerli hem de yabanci arastirmacilarca.
ben de bir azeriyim. NE MUTLU TURKUM DIYENE. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Siz kendinizi kandirin kardesim. Azeriler turk falan degil. Erzurumda azerilerle turkler yasar. Yani ayni yerde yasamalarina ragmen azerilerin tipleri turklerinkinden farkli. Azeriler daha siyah ve gur saclidir.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
KEMAL'İN ASKERLERİ
YA bediran sana ne oluyor? Azeriler seni neden bu kadar ilgilendiriyor? Sen nifaskçımısın, fitneci misin nesin sen ? İran kültürü diyorsun. Tarih oku evladım, 1900 lü yıllara kadar Türk hanedanları yönetti İranı ve %50 si de Türk kökenlidir.
|
|
|
|
![]() |
| Sosyal Ağlarda Paylaş |
| Anahtar Kelimeler |
| azeriler |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
Bu Konuya Benzer Diğer Konular:
|
||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Yanıt | Son Mesaj | |
| Azerilerin aşk mesajları | RAİTO | 19 | 08-02-2010 13:26 | |
| ALEVİLİK Nedir? KIZILBAŞLIK Nedir? BEKTAŞİLİK Nedir? | SİYAHKAN | 103 | 18-09-2009 06:30 | |
| Hristiyan nedir? İsevi nedir? Barnabas bulunurmu? | avşar 07 | 116 | 04-12-2007 23:35 | |
| İnsan Nedir?Amacı Nedir?Nereye Gidiyoruz? | soriano | 77 | 28-09-2007 19:12 | |